فون واژه یا Phoneword چیست ؟

با افزایش تلفن همراه در عرصه دیجیتال و فناوری و استفاده هر شخص از یک دستگاه یا گجت هوشمند قابلیت شخصی سازی سرویس ها و ابزار ها گزینه بسیار مهم محسوب میشود .این اهمیت را در سیاست های رفتاری شرکت های بزرگ که روز به روز امکانات بیشتری در این زمینه برای کاربران خود فراهم می‌کنند، میتوان مشاهده کرد،به طور مثال از قابلیت‌های شخصی سازی سیستم عامل‌ها گرفته تا جستجوهای اختصاصی که الگوریتم آنها بر اساس سلیقه و علاقه هر فرد تغییر می‌کند تا مرتبط‌ترین گزینه‌ها را برای او فراهم کند.

فون واژه چیست ؟

به شماره تلفنی گفته میشود که بجای بیان اعداد، با حروف مطرح است.این شماره که با نام های زیادی همچون :شماره رند اسمی، رند حروفی، شماره ترکیبی یا تل واژه یاد می شود،به یادسپاری آنها بسیار راحت‌تر از به یاد سپردن یک شماره تلفن عددی است. این نوع شماره‌ها از روی حروف درج شده روی دکمه‌های شماره گیر تلفن ثابت یا موبایل گرفته می‌شوند.در صنعت ارتباطات این موضوع هم به شکل دیگری بروز پیدا می‌کند. مثالی از این موضوع شماره تلفن‌های شخصی‌سازی شده ای هستند که در بسیاری از کشورها رواج داشته  با نام Vanity Number که از آن‌ها استفاده می‌شود و در ایران هم به فون واژه معروف شده‌اند.

فون واژه چگونه کار می کند

دلیل چاپ حروف بر روی تلفن و موبایل

علت چاپ حروف بر روی دکمه‌های شماره گیر گوشی های تلفن این است که در دنیا، بعضی افراد و شرکت‌ها به جای اینکه شماره تلفن خود را با عدد بیان نمایند، با حروف بیان نمایند.بر روی موبایل نیز برای تایپ کردن پیام های کوتاه صورت گرفته است .می توان گفته یک حالت رمز گذاری شده است برای سازمان و شرکت های بزرگ که برندینگ هستند که در ادامه به چند نمونه از این شرکت ها را که حتما با آن ها آشنایی کامل دارید معرفی میکنیم. استاندارد مورد استفاده شده برای این تبدیل در کشورها متفاوت بوده که با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی به یک ساختار واحد برای آن در نظر گرفته شد.این استاندارد بدین صورت است که حروف روی تلفن‌های خانگی و موبایل‌ صفحه کلیددار استفاده شده و می‌شود، برای تبدیل حروف به شماره مورد استفاده قرار می‌گیرد.

شرکت های تجاری که از فون واژه استفاده میکنند ؟!

شرکت های بزرگ و مطرح جهان در تجارت خود از فون واژه استفاده می کنند و مشتریان با کمک این تلفن واژه به سرعت با آنان تماس برقرار میکنند.شرکت‌های نظیر: اپل، گوگل، یاهو، تویوتا، سامسونگ و … دارای فون‌واژگان اختصاصی  هستند. به طور مثال : شماره تلفن سامسونگ در آمریکا ۷۲۶۷۸۶۴Samsung و شماره تلفن اپل ۱۸۰۰ MYAPPLE است. حروفی که در این شماره تلفن‌ها وجود دارد هرکدام نمایانگر یک عدد است که با برگرداندن همه حروف به اعداد نظیر آن‌ها، شماره تلفن کامل به دست می‌آید. شاید بپرسید خوب چه استانداردی برای تبدیل حروف به شماره وجود دارد؟

روش کار با فون واژه

روش کار با فون واژه

با نگاه کردن به تلفن رومیزی(ثابت) و موبایل مشاهده میکنید که روی دکمه‌های ۲ تا ۹، حروف انگلیسی به ترتیب خاصی درج گردیده است.هیچ حرفی معادل ۰ و ۱ نمی‌شود و بنابراین ۰ و ۱ در فون‌واژه‌ها معادل هیچ حروفی نیست.برای شماره گیری فون واژه هر حرف در تلفن،عدد جایگزین میکند .پس واژه ۴ حرفی برابر شماره ۴ رقمی و به همین ترتیب معادل‌سازی می‌شود.

شرکت مخابرات استان تهران در راستای خدمت رسانی بیشتر به مشترکان تلفن ثابت، اقدام به ارائه سرویس فون واژه نموده است.شرکت مخابرات استان تهران نیز طرح فون واژه را با انجام مطالعات تطبیقی و کارشناسی با توجه به شرایط فرهنگی، سیاسی و … به شکل بومی طراحی و نسبت به واگذاری اقدام نموده است.اکثر شرکتها و سازمانهای صاحب نام در جهان سعی در استفاده از این سرویس جهت ارائه کالا، خدمات و برند تجاری خود در بازار رقابتی دارند.بعنوان مثال:تاکسی،۸۲۹۴ فون واژه TAXI می‌باشد.چیدمان استاندارد حروف روی دکمه‌های تلفن، این عدد معادل کلمه TAXI می‌باشد.

T=8, A=2, X=9, I=4

می توان گفت فون واژه میتواند کلمه کلیدی شماره تماس شما به مخاطب یا مشتریان باشد.مثلا واژه printer که از اعداد۷۷۴۶۸۳۷ متشکل است.در واقع مالک این شماره با استفاده از فون واژه کاری می‌کند که به خاطرسپاری شماره تماسش آسانتر شده و از شماره تلفن‌های دیگر متمایز باشد.این سرویس جدا از به یاد سپردن آسان شماره ها،می‌توان با هزینه کمتری نسبت به خرید یک شماره یا سیم کارت رند، فون واژه داشته باشیم.مسیر این سرویس در ایران ناشناخته مانده است و اکثر تجارت ها  در جهان برای برند شدن شرکت خود و مسیر تبلیغات مورد استفاده قرار میدهند و باید دید که این روش در آینده در کشور ما چه مسیری را طی می‌کند.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *