خطوط E1 یا دیجیتال چیست؟

خطوط مخابراتی که برای انواع مرکز تلفن خط های شهری ارائه میشود  به سه دسته : آنالوگ،دیجتال (e1) و خطوط سیپ ترانک تقسیم میشوند.در این مقاله قصد داریم به خطوط e1 که دارای ۳۲ کانال ۶۴ kbps از نوع DS0 است که ۳۰ عدد از کانال‌ها برای انتقال صوت و ۲ عدد دیگر برای همگام‌سازی و سیگنال‌دهی استفاده می‌شود را معرفی کنیم .

معرفی اجمالی خط های آنالوگ،e1 و سیپ ترانک

خطوط آنالوگ همان خط های شهری مورد استفاده همه ما مردم در کل کشور است که فقط یک تماس باان خط میتوانیم داشته باشیم و اگر تماسی با این خط گرفته شود بوق اشغال می خورد.با توجه به اینکه بسیاری از سازمان ها و کسب و کار ها تعداد تماس های ورودی و یا خروجی همزمان بسیار بالایی دارند، خطوط آنالوگ نمی تواند پاسخگوی نیاز آن ها باشد.

خطوط دیجیتال یا همان e1 با تعداد تماس های متعدد میتواند جایگزین بهتری برای خط های آنالوگ باشد تا  کسب و کارهایی که تعداد تماس های ورودی و خروجی همزمان بالایی دارند مورد استفاده قرار میگیرد.البته معایبی نیز دارد که در بخش آشنایی با خط e1 به آن میپردازیم.

سیپ ترانک( SIP Trunk) بین مرکز تلفن شما و سوئیچ مخابرات یک لینک ارتباطی برقرار می‌کند.خطوط سیپ از بستر شبکه(اینترنت) مورد استفاده قرار میگیرد و تفاوتی با خطوط دیجتال e1 دارد که در این مقاله به آن اشاره میکنیم.

خط دیجیتال

آشنایی با خط دیجیتال e1

خطوط مخابراتی e1 که با نام PRI نیز شناخته شده است می تواند به صورت ۲۴ تا ۳۰ کانال همزمان در اختیار شما قرار دهد که این خطوط بصورت یک طرفه یا دو طرفه به مشترک ارائه میشود.نکته ای که جز معایب خط E1 یا همان PRI حساب می شود این است که خطوط مورد نظر به صورت استیجاری و به افراد حقوقی ارائه می شود و این خطوط غیر قابل انتقال به غیر می باشند.امروزه مخابرات به خصوص در شهری های بزرگ به سراغ خطوط سیپ ترانک رفته است و خطوط E1 را ارائه نمی کند.

خط ایوان امکان برقراری ۳۰ تماس همزمان را دارند.مثلا اگر شما با شماره ۱۳۹۰ در تماس هستید(در حال صحبت هستید)،همزمان میتوان برای ۲۹ تماس دیگر از این خط استفاده نمایید،بدون هیچگونه اشغال بودن خط

 

شماره های خطوط e1 به چه صورت است ؟

با توجه به اینکه استاندارد طول ارقام ۸رقم میباشد،. خطوط دیجیتال e1 که توسط مخابرات تعیین شده بصورت ۴ یا ۵ رقمی است ،۴ رقم سرشماره این خطوط را مخابرات تعیین میکند و ۴ رقمی بعدی توسط مشترک انتخاب میشود.از کاربرد مهم استفاده از این خطوط این است که شما می توانید شماره خط شهری را با شماره داخلی های خود تنظیم نمایید.برای استفاده از این خطوط، از مودم E1 که هم نزد مشترک و هم در مرکز مخابراتی قرار می‌گیرد، استفاده می‌شود.مودم سمت مشترک با استفاده از کابل بالون به کارت E1 مستقر روی مرکز تلفن سانترال یا voip مرتبط شده و خط E1 را به سانترال مشتری متصل می‌نماید.

انواع اعلان هشدار در خطوط e1

هشدار رنگ زرد

نشانگر اخطار راه دور (RAI) اگر قابلیت لایه ۱ به سمت کاربر از بین برود سیگنال RAI به سمت شبکه منتشر می شود و اگر قابلیت لایه ۱ در راستای شبکه از دست برود آنگاه سیگنال RAI در راستای کاربر منتشر می شود.

هشدار رنگ آبی

نشان دهنده اخطار سیگنال ( AIS) یکی از مشخصات AIS این است که زمان بندی فراهم شده برای TE نبایستی همان ساعت مورد استفاده شده توسط شبکه باشد. سیگنال AIS فریم بندی نشده است و همانند تمام باینری ها کدگذاری می شود.

هشدار رنگ قرمز

از دست رفتن سیگنال (LOS) هنگامی که دامنه سیگنال ورودی برای مدت زمان حداقل ۱ میلی ثانیه به میزان بیش تر از ۲۰ dB کمتر از دامنه حداکثر سیگنال باشد آنگاه احتمالا دستگاه با وضعیت “از دست رفتن سیگنال” مواجه شده است.

تفاوت سیپ ترانک و خط E1

تفاوت این خطوط در دو نوع استاندارد ارتباطی است.به این صورت که این ارتباط بین سوییچ ها و مراکز تماس بوده است یعنی خطوط سیپ ترانک که تحت شبکه عمل میکند باید سوییچ مخابراتی و مرکز تماس(تلفن) سمت مشترک نیز تحت شبکه باشد ولی خطوط E1 نیاز به کارت تلفن E1 یا همان کارت PRI است که باید در مسیر سوییچ مخابرات و مرکز تلفن مشترک است استفاده شود.

امکاناتی خط E1 بر روی سیستم ویپ ارائه می دهد

  • ضبط پیغام
  • ضبط تماس ها
  • ثبت اطلاعات مشتریان
  • کیفیت بالا در صدا
  •  امکان گزارش
  •  پخش کردن تماس های ورودی
  •  دریافت و ارسال فکس

 

 

 

 

.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *